Početna

Ukrasi za fasadu

Ukrasi za fasadu, poznati i kao fasadni dekorativni elementi, su zaista jedan neizostavan detalj koji unosi magiju u celokupan izgled vašeg eksterijera. Njihova uloga je da transformišu vašu fasadu, dodajući joj eleganciju, stil i karakter koji ste oduvek priželjkivali. Sastavljeni od različitih elemenata, ovi ukrasi donose svežinu i originalnost svakoj fasadi. Među ukrase za fasadu u našoj ponudi možemo ubrojati sledeće:

  1. Fasadne lajsne oko prozora: su tanke, dekorativne lajsne koje se postavljaju oko prozora kako bi ih istakle i obogatile izgled same fasade. Njihova funkcija nije samo estetska, već i praktična, jer donekle pružaju i zaštitu prozorima od atmosferskih uticaja. Dodaće im neophodni efekat dubine i stamenitosti.
  2. Fasadne podprozorske lajsne su još jedan važan detalj fasadnog dekora. Postavljene su ispod prozora, one čine harmoničan spoj između prozora i fasade, pružajući im dodatnu čvrstoću i zaštitu. Naravno mogu se koristiti bez gore navedenih ukrasa za fasadu, ali najviše dolaze do izražaja kada se koriste zajedno.
  3. Podkrovne fasadne lajsne se koriste duž ivica krova kako bi ga estetski zaokružile i istakle. Obilato doprinose dekoru različitih vrsta objekata i kuća. Fantastične su kada je reč o bilo kakvoj vrsti dodatnog dekorisanja i sigurno će vam ulepšati kućni eksterijer.
  4. Dekorativne kocke za fasadu su manji ukrasi za fasadu koji dodaju notu teksturama i dimenziji ili vizuri vaše fasade, stvarajući interesantan vizuelni efekat i ističući određene delove zida.
  5. Fasadne međuspratne lajsne su horizontalni ukrasi za fasadu, a postavljeni su između spratova zgrade ili višespratnih kuća. Oni služe kao prelaz između različitih materijala ili boja fasade, dodajući sloj kompleksnosti i estetike izgledu same fasade.
  6. Spoljašnji fasadni paneli, ili ukrasi za fasadu, su najupečatljiviji deo fasadnog dekora. Postavljaju se na vidljivim delovima fasade, ovi paneli je čine atraktivnijom i estetski privlačnijom.

 

Svi ovi ukrasi za fasade su izrađeni od čvrstog, presovanog stiropora, sa premazom hidroizolacionog kvarcnog peska, što im pruža izuzetnu otpornost na fizička oštećenja i na različite vremenske uslove. Dekorativni stiropor za fasadu ne samo da unosi lepotu, već i dugotrajnost u vaš dom, čineći ga oazom luksuza i estetike.